Preview Mode Links will not work in preview mode

Aug 25, 2018

Veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden har fokus på rött kött och cancer. Enligt livsmedelsverket bör vi äta mindre rött kött och chark, inte mer än 500 gram i veckan. Endast en mindre del bör vara chark. Vidare har WHO klassat processat kött som cancerframkallande.

Hur bör man egentligen tänka när det...


Aug 18, 2018

Efter ett mer övergripande avsnitt om diabetes läggs nu fokus över på enbart diabetes typ 1. Orsaken till varför man drabbas är fortfarande till viss del oklart. Ur ett dietistperspektiv diskuteras behandling, risker och bra att tänka på gällande kost, alkohol och fysisk aktivitet.


Aug 11, 2018

Diabetes är inte en utan flera olika sjukdomar med olika orsaker. Den gemensamma nämnaren är att blodsockret blir för högt utan behandling, vilket bland annat kan ge komplikationer på hjärta och kärl över tid. Ungefär en halv miljon av Sveriges befolkning lider av diabetes, framför allt typ 2.

I veckans...


Aug 4, 2018

Är det farligt att äta linfrön? Finns det gränser för hur mycket sötningsmedel man bör få i sig? Vad finns det för regleringar vad gäller tillsatser i ekologisk mat? Kan man vara allergisk mot ost och samtidigt tåla mjölk? Dessa och många andra lyssnarfrågor besvaras i denna frågestund.